Coop testcase resulteert in uplift online sales.

Wouter Priest
Wouter Priest
28 augustus 2019

Dat online marketing nog steeds groeiende is t.o.v. traditionele marketing is oud nieuws. Ook voor supermarkten is online aanwezigheid inmiddels onmisbaar. Daar komt bij dat in 2020 de Ja-Ja sticker wordt geïntroduceerd. Dit zal een grote impact hebben, aangezien de folder, zonder sticker, niet meer wordt verspreid. En dan mis je als supermarkt een groot deel van je folderverspreidings bereik.

Precies om deze reden heeft Coop ons gevraagd een online testcase op te zetten, waarbij we specifieke aanbiedingen promoten. Hierbij was het cruciaal dat we voldoende bereik creëerden. Daarnaast moest er een duidelijke uplift te zien zijn van de gepromote producten bij een vooraf gedefinieerde doelgroep. De afzet onder deze testgroep hebben we afgezet tegen vergelijkbare Coop winkels in de omgeving (controlegroep).

Opzet campagne

Via display en video advertising hebben we de doelgroep bereikt via premium websites zoals het AD, NU.nl, Buienradar en meer. Voor display is op desktop gekozen voor high-impact display formaten en op mobiele applicaties hebben we de swipe cubes ingezet.


Met social advertising is de doelgroep bereikt via Facebook en Instagram. Naast diverse ads zijn er ook winkelverkeer ads ingezet om iedereen, die op dat moment binnen een straal van 3km rondom een Coop winkel is, te bereiken.

Nieuwsgierig naar de campagne en de resultaten? Als input voor de leveranciersdagen hebben we een animatie gemaakt waarin we op een laagdrempelige manier de testcase uitleggen. Bekijk alle informatie in a nutshell.


Jelle Marra
Jelle Marra

Sales & Marketing Director

jelle.marra@id-factory.nl
06 51 84 1654

Partners & accreditaties

Kantel je scherm om gebruik te maken van onze website.